prubsn-warisan

APA ITU KAD PERUBATAN?

Apa Itu Kad Perubatan?

Kad perubatan adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan? Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

Dengan kad perubatan, anda simpan RM200 sebulan. Prudential BSN Takaful akan bayar semua bil perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk kad perubatan. Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential BSN Takaful, anda perlu mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan dan bertambah dengan keuntungan yang diperolehi.

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan. Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential BSN Takaful, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K. Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak. Ini memberikan masalah kepada anda.

Adakah Kad Perubatan Prudential BSN Takaful adalah produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarkan KWSP atau meminjam wang. Dengan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia. Semua ini hanya RM100 sebulan.

Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?

  • Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
  • Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
  • Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.

 Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan kad perubatan. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential BSN Takaful. Mengapa mereka ingin memiliki kad perubatan? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil rawatan hospital mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil kad perubatan? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

 Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Berapakah kos perubatan di hospital swasta?

1. H1N1 – 3 hari – RM3400

2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)

3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K

4. Denggi – 7 hari – RM4100

Jika anda mempunyai Kad Perubatan Prudential BSN Takaful Semua di atas akan dibayar oleh Prudential akaful dengan limit sehingga 4 Juta seumur hidup.

Kenapa Kad Perubatan Prudential BSN Takaful?

Perlindungan sehingga RM4 juta. Hanya tunjukkan kad perubatan anda dan Prudential BSN Takaful akan membayar bil anda

Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari (*tertakluk kepada terma). Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

Ingin dilindungi oleh Prudential BSN Takaful? Hubungi kami untuk rundingan PERCUMA

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful

prubsn-warisan

BORANG PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

List form Prudential BSN Takaful untuk kegunaan anda adalah seperti yang di bawah.. klik jer tau

Untuk Borang LATEST VERSION KLIK SINI

Attending Physician Statement

Auto Debit

Change Address

Transfer Agent

Change Payment Mode

Credit Card Enrolmement Form

Minor Alteration Form

Nomination Form

Signature Declaration Form

Special Credit Card Deduction

Surrender Certificate

In Sya Allah kami akan masukkan form form lain dalam masa terdekat untuk kemudahan anda dan juga pelanggan pelangan Prudential BSN Takaful. Pihak pelanggan juga boleh isi form sendiri mengikut keperluan anda dan seterusnya faxkan ke 03-20267688 atau email ke customer@prubsn.com.my untuk diproses.

Yang Berminat Untuk Menambah Pendapatan atau Menjadi Ejen Prudential BSN Takaful bersama kami bolehlah menghubungi kami dengan kadar segera

Ingin dilindungi oleh Prudential BSN Takaful? Hubungi kami untuk rundingan PERCUMA

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful

prubsn-warisan

WANG KECIL BAYAR WANG BESAR

WANG KECIL BAYAR WANG BESAR

wang-kecil-bayar-wang-besar-prudential-bsn-takaful

RM200 VS RM20,000

Agent : Assalamualaikum.. Apa khabar Man.. Sihat ke ???

Man : W’salam.. Alhamdulillah sihat.. Siapa ni Johan ke ???

Agent : ye.. Aku la Johan..

Man : tiba2 je ko call aku.. Ni mesti nak promote insurans kat aku kan ???

Agent : pandai ko.. Mcm tau2 je niat aku… Ko dah ambil insurans utk ko ke???

Man : hmmmm aku x ambik lagi.. Tak perlu kot.. Lagi pun aku masih sihat. Tak terfikir lagi nak ambik insurans ni..

Agent : tak perlu ??? Agak-agak ko bila ko akan rasa perlu ??? Bila dah sakit ke??? Sebab ko masih sihat la aku cari ko ni.. Bila dah sakit, kalau ko cari aku pun mmg aku tak boleh nak tolong ko..

Man : nanti la Johan.. Lagi pun ekonomi tengah merosot ni.. Berat juga nak bayar RM200 sebulan tu.. Huhu…

Agent : mana ko rasa lebih berat nak bayar??? RM200 ke RM20,000 ??? Hari ni aku minta ko bayar RM200 je sebulan.. Tapi suatu hari ko sakit doktor minta RM20,000 mana ko nak cari.. Lagi berat kan ???

Man : aduh betul juga tu.. ok la Johan.. Tlg buatkan untuk aku..

*mana lebih berat nak bayar RM200 ke RM20,000 ?????

Ingin dilindungi oleh Prudential BSN Takaful? Hubungi kami untuk rundingan PERCUMA

ENZO Group – Prudential BSN Takaful Agent

Mohd Harith Bin Hasim +6012-6345664

Bac. Hons Mechanical Engineering

Nurliza Binti Md Sanusi +6012-6635163

Bac. Hons Electrical Engineering

klik sini pakartakaful